Announcement

Majlis Konvokesyen Politeknik Seberang Perai

Tahniah diucapkan kepada pelajar yang telah menamatkan pengajian di PSP.
Sila klik pautan di bawah untuk membuat pendaftaran kovokesyen.
 
Link Pendaftaran: Daftar Konvo (sistem ini hanya boleh dicapai dengan menggunakan Pelayar Web Google Chrome)

Kajian Pengesanan Graduan (Graduan yang bekerja sahaja mengisi secara online)

1. MOHON para GRADUAN membaca dahulu TATACARA PROSES PENGISIAN KAJIAN PENGESANAN GRADUAN (file) sebelum menjawab Kajian Pengesanan Graduan.

2. Graduan yang BEKERJA sahaja dibenarkan mengisi Kajian Pengesanan Graduan secara online. Kajian Pengesanan Graduan (KPG) boleh diakses mulai 12 OGOS 2016 di sesawang berikut: http://graduan.mohe.gov.my.
 
3. Graduan yang BELUM/TIDAK BEKERJA tidak dibenarkan mengisi Kajian Pengesanan Graduan secara online dan mengisi BORANG MAKLUMAT DIRI GRADUAN TIDAK BEKERJA (Lampiran 1) serta menghubungi En. J Sam Hamidon (019-4586952) untuk tindakan selanjutnya.
 
4. Graduan yang MELANJUTKAN PENGAJIAN DAN SEDANG MENUNGGU PENEMPATAN PEKERJAAN dengan memilih status terkini  "LAIN-LAIN"  dalam Kajian Pengesanan Graduan.
 
5. Sebarang pertanyaan/permasalahan, Sila hubungi / sms / whatsapps kepada En. J Sam Hamidon di talian 019-4586952 dan email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 

Pendaftaran Rayuan kali ke 5 Kolej Kediaman Pelajar bagi sesi Jun 2016

 • Dimaklumkan bahawa pendaftaran permohonan rayuan kali kelima (5) bagi sesi Jun 2016 boleh dilakukan bermula 29 Ogos hingga 09 September 2016 di pejabat asrama lama (berhadapan koperasi). Klik untuk lihat memo pendaftaran dan senarai permohonan rayuan.
 • Sila bawa bersama:-
  • Borang pendaftaran yang telah dilengkapkan. (dapatkan dari Laman Web PSP)
  • Salinan slip pembayaran yuran asrama RM60.00 (Akaun Politeknik KPT no Akaun 16-018-01-001754-1)
  • Salinan slip pembayaran yuran aktiviti RM30.00 (Akaun Koperasi Bank Islam – Koperasi Politeknik Seberang Perai Bhd – No Akaun – 0705 20 1000 7941)
  • Salinan kad pengenalan
 •  Hanya dokumen yang lengkap akan diberikan kunci bilik.
 • Walaubagaimanapun, selepas dari tarikh berkenaan, sekiranya pelajar gagal mendaftar maka tawaran asrama akan terbatal dan pejabat ini menganggap pelajar tidak berminat untuk tinggal di asrama.

 

Sekian,terima kasih.

Deraf Jadual Peperiksaan Selaras Sesi Jun 2016

1. Sukacita dimaklumkan bahawa Peperiksaan Akhir Selaras Politeknik KPT Sesi Jun 2016 akan dijalankan pada 22 Oktober – 05 November 2016.

2. Pelajar dimohon untuk membuat semakan Deraf Jadual Peperiksaan Sesi Jun 2016 dengan salah satu cara berikut:
 • melalui Semakan di jabatan akademik masing-masing, atau
 • melalui capaian laman web Jabatan Pengajian Politeknik (http://mypoliteknik.edu.my) pada pautan PELAJAR > DRAF JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN AKHIR SELARAS POLITEKNIK KPT SESI JUN 2016, atau
 • melalui telefon pintar dengan sokongan Android Play Store menggunakan aplikasi MyExam Poly Malaysia.

3. Ruang memberi maklumbalas bagi draf jadual waktu ini hanya untuk tempoh 08 Ogos – 1 September 2016 ( hanya kaedah 2.ii. sahaja).

4. Disertakan juga FAQ bagi kes-kes yang biasa mendapat perhatian untuk panduan tuan/puan. Sebarang masalah atau pertanyaan boleh diajukan melalui email kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Maklumat untuk Graduan Sesi Disember 2015 dan Semester Pendek 2016

Pelajar yang telah Lulus Penuh pada Sesi Disember 2015 termasuk Penilaian Khas dan Semester Pendek telah diluluskan dan dianugerahkan Diploma oleh Lembaga Peperiksaan dan Penganugerahan Sijil/Diploma Politeknik yang bersidang pada 14 Julai 2016. Oleh itu, pelajar boleh mendapatkan Surat pengesahan Lembaga Peperiksaan dan Transkrip di unit peperiksaan mulai 15 Julai 2016.

Harap Maklum.
 

PSP Sertai Malaysia Speed Festival

  Politeknik Seberang Perai (PSP) telah menyertai pertandingan Malaysia Speed Festival (MSF) yang diadakan di Litar Antarabangsa Formula 1 Sepang.

button

 

PSP, Prasarana Jalin Kerjasama Pintar

PERMATANG PAUH - PSP menjalinkan kerjasama pintar dengan Prasarana Malaysia Berhad....

button

 

QR-Code dieser Seite

5s  5ssirim

042025
TodayToday59