JP JPA JMSK
JKE JTMK JKM 
ULPL HEP LI
 HEP unit 
Click on the slide!

Politeknik Seberang Perai telah ditubuhkan pada 1 September 1998 bertempat di Jalan Permatang Pauh, Pulau Pinang. Politeknik ini merupakan politeknik ke-10 ditubuhkan di Malaysia selaras dengan dasar kerajaan melahirkan pekerja separa profesional demi merealisasikan matlamat wawasan 2020

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
There are no translations available.

PENGUMUMAN & AKTIVITI TERKINI
KARNIVAL KERJAYA 2014 ANJURAN ICU, PULAU PINANGalt
Berita Baik untuk pelajar semester akhir sesi Disember 2013 dan graduan PSP yang sedang mencari pekerjaan. Sukacita di maklumkan Bahagian Penyelarasan Penyertaan Bumiputera Pulau Pinang akan menganjurkan KARNIVAL KERJAYA 2014 pada ketetapan berikut:
  • Tarikh :  26 April 2014 (Sabtu)
  • Masa    : 11.00 Pagi
  • Tempat :  Dewan Besar, UITM Permatang Pauh
  • Masuk  : Percuma
  • Sila bawa resume masing-masing untuk tujuan mencari pekerjaan.
    Maklumat lanjut boleh menghubungi Unit ICU di talian 04-228 9814 atau lawati lamanweb www.bpp.icu.gov.my.
SEMESTER PENDEK SESI MEI 2014alt
Adalah dimaklumkan bahawa Politeknik Seberang Perai akan melaksanakan semester pendek iatu Sesi Mei 2014. Tempoh pengajian adalah selama 6 minggu mulai 28 April 2014 – 5 Jun 2014. Tarikh peperiksaan adalah mulai 8 Jun 2014 - 13 Jun 2014. Klik di sini untuk melihat kursus-kursus yang ditawarkan serta maklumat lanjut berkaitan Sesi Mei 2014.
PELAJAR TAMAT LATIHAN INDUSTRI SESI DIS2013alt
Pelajar yang akan menamatkan Latihan Industri sesi Dis2013 diminta untuk melaporkan diri pada 25 April 2014. Sila rujuk lampiran berkaitan untuk maklumat lanjut. Surat Pendaftaran Tamat Latihan Industri, Jadual Lapordiri Tamat Latihan Industri, Senarai Pelajar JP, Senarai Pelajar JKE, Senarai Pelajar JKM, Senarai Pelajar JTMK
PROGRAM INFOSYS alt
Adalah dimaklumkan berikut disertakan senarai peserta Program Infosys beserta Peraturan Pelajar Infosys. Sila rujuk lampiran untuk maklumat lanjut. 
PROGRAM 3P alt
Berikut disertakan senarai peserta Program 3P beserta tentatif. Lihat Senarai Peserta , Peraturan dan Tanggungjawab Pelajar 3P dan Tentatif Program untuk maklumat lanjut. 
SENARAI NAMA PELAJAR YANG DITAHAN MENDUDUKI PEPERIKSAAN AKHIR SESI DIS2013alt
Berikut disenaraikan nama pelajar yang ditahan menduduki peperiksaan akhir sesi Dis2013. Sila rujuk lampiran Jabatan Kejuruteraan Elektrik, Jabatan Kejuruteraan Mekanikal, Jabatan Teknologi Maklumat dan Komunikasi dan Jabatan Perdagangan.
PERMOHONAN RAYUAN ASRAMA SESI JUN 2014alt
Borang permohonan boleh diperoleh dari laman web PSP atau di Pejabat Kolej Kediaman bermula 1 April 2014. Sila rujuk lampiran.
JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN AKHIR POLITEKNIK SESI DISEMBER 2013 alt
Lihat Jadual Waktu Peperiksaan mengikut Jabatan berikut: Jabatan Perdagangan(JP), Jabatan Kejuruteraan Elektrik (JKE), Jabatan Teknologi Maklumat & Komunikasi (JTMK), Jabatan Mekanikal (JKM).

 PENGUMUMAN & AKTIVITI TERKINI SETERUSNYA

BERITA & KERATAN AKHBAR

PSP BERJAYA MENDAPAT ANUGERAH KHAS JURI DI DALAM KEJOHANAN WAJADIRI NASIONAL alt
a picture of BBIM2013 Kejohanan Wajadiri Nasional Peringkat IPT & Sekolah 2014 telah berlangsung dengan jayanya di Kompleks Sukan Likas, Kota Kinabalu, Sabah. PSP yang diwakili oleh kontijen dari Persatuan Seni Silat Cekak Pusaka Hanafi telah menyertai kesemua kategori bagi kategori lelaki dan telah berjaya mendapat Anugerah Khas Juri. 

 button
PROGRAM "ENGLISH FUN DAY 2014" alt
a picture of BBIM2013 Seramai lebih kurang 40 orang pelajar Politeknik Seberang Perai dari jurusan Diploma Kewangan dan Perbankan Islam telah mengambil bahagian dalam English Fun Day 2014 yang diadakan di Sekolah Kebangsaan Parit Haji Wahab, Tanjung Piandang baru-baru ini. 

 button

KERATAN &  RENCANA AKHBAR SETERUSNYA

Last Updated on Wednesday, April 16 2014 00:33
 

Polls

What do you think about PSP Wifi quality at the PSP students' residential area?
 

QR Code

QR Code

Government Links

My GOVePerolehan
MSCSPR
IIMmy sms
HRMISe-Penyata Gaji


Visitor Statistic

 StatCounter - Free Web Tracker and Counter
We have 138 guests online

Valid XHTML 1.0 Transitional